Dulceata din struguri albi cu whisky

Pentru această dulceaţă am ales un soi de struguri albi fără seminţe. Pentru un gust deosebit, am ales să folosesc şi whisky, nu mult, doar un pic, atât cât să-i pună în evidenţă personalitatea. Astfel că am fost foarte încântată de dulceaţa obţinută, iar acum o păstrez pentru ocazii speciale.

Portii
4
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Dulceata din struguri albi cu whisky

Ingrediente

  • 925 g struguri albi fără seminţe
  • 300 g zahăr
  • 225 ml apă
  • 40 ml whisky

Mod de preparare

Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă.

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri. Se face focul mic şi se amestecă des. Se culege spuma formată, dacă este nevoie, eu nu am prea avut spumă.

Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic, iar dulceaţa este legată.

Se lasă la răcit. Se adaugă whisky, se lasă la infuzat la rece pentru o oră, va căpăta şi o nuanţă frumoasă. Apoi se pune din nou la fiert, pe foc mic, pentru aprox 15 minute. Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.

Timp de pregătire: 10 min + 1h

Timp de gătire: aprox 35 + 15 min

Porţii: 1 borcan

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/dulceata-din-struguri-albi-cu-whisky.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci