Gem de mure

Gem de mure pentru o vacanta dulce

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Gem de mure

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 2 kg mure

Mod de preparare

Se spala murele, cu atentie sa nu le zdrobim. Se pun intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa peste noapte, sa isi lase sucul.

A doua zi, gemul se fierbe la foc mic. Se ia spuma formata si se amesteca sa nu se lipeasca. Cand s-a legat siropul, se da pe foc.

Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc