Dulceata

Reteta Gem de piersici

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 2h:30m 
ryta postat de
Postat pe: 19-07-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Gem de prune (reteta video)"
 
Gem de pirsisi dulci, gustoase si zemoase

ingrediente

4 portii

   2 kg piersici (dulci si gustoase)
   1 kg zahar
   1 lamaie
   3 pliculete de zahar vanilat

mod de preparare

Se scot samburii de la piersici si se taie pirsicile felii mici sau mari dupa preferinta. Se amescteca bucatile de piersici cu zaharul intr-un vas de tuci si se da la foc mediu. Dupa aprox. 1 h si 30 min de fiert se adauga lamaia taiata cubulete dupa care se da la foc mic si se lasa sa se fiarba bine. Cand gemul este suficient de inchegat se opreste focul si se toarna gemul fierbinte in borcane. Se pun capacele la borcane, se intorc cu gura in jos si se infasoara intr-o patura si se lasa asa o zi intreaga.
Incearca si Dulceata de gutui cu anason
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
dulceata de piersici
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.