Dupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute. Amestecam cu o lingura de lem
Dupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute.
Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.
Se indulcesc cu 300 g miere la litru de nectar.
Gemul de piersici de buna calitate se prepara numai la sfarsitul verii, toamna, din soiuri de piersici cu coacere timpurie si samburi care se desprind de miez.
Aroma piersicilor devine mai intensa prin adaugarea unei linguri de zeama de lamaie o data cu mierea.
Pofta buna!
Alte retete de dulceata recomandate
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosClatite pufoase reteta Iniţial am zis că azi nu fac nimic dulce pentru că pregătisem nişte sărăţele,dar apoi mi-am...
Clatite pufoase reteta fara zaharIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii