Gem de caise

Mai intii am spalat caisele, le-am scos simburii si le-am cintarit. Am avut 3 lbs (1lb = 0,453 kg), deci 3 lb = 1.359 kg de caise, asa ca am cintarit

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem de caise

Ingrediente

  • 1
  • 359 kg de caise
  • 453 kg de zahar

Mod de preparare

Mai intii am spalat caisele, le-am scos simburii si le-am cintarit. Am avut 3 lbs (1lb = 0,453 kg), deci 3 lb = 1.359 kg de caise, asa ca am cintarit 1 lb, deci 0,453 kg de zahar tos, pe care l-am pus deasupra caiselor din vasul unde urma sa fierb gemul.

Le-am dat un clocot si apoi am oprit focul si am lasat vasul sa stea citeva ore (eu am inceput dimineata, asa ca le-am lasat pana dupa masa). Intre timp, zaharul s-a topit si caisele s-au muitat putin. Le-am pus din nou pe foc si am inceput sa le fierb la foc moderat, ca sa nu se prinda.

Am continuat fierberea, invirtind din cind in cind.

Pe la faza aceasta a inceput sa "scuipe" si m-am bucurat ca l-am pus la fiert intr-o oala inalta, ca altfel imi sarea peste tot.... De-acum, a trebuit sa invirt incontinuu in el pentru ca a inceput sa se ingroase.

Cand s-a ingrosat destul, am pregatit borcanele.

Am pus gemul in borcane.


Pofta buna!

Reteta Gem de caise a fost propusa de Chiu Georgeta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci