Chutney cu merisoare si mere

Chutney se foloseste pe post de condiment, un amestec de mirodenii, fructe si legume. Textura poate varia de la una fina la una mai grosiera cu bucati de fructe si legume. Chutney cu merisoare si mere este perfecte pentru fripturi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chutney cu merisoare si mere

Ingrediente

  • 1
  • 5kg mere
  • curatate de coaja si taiate cuburi
  • 450g ceapa feliata
  • 50g ghimbir proaspat
  • 1 lingurita piper boabe
  • 500g zahar
  • 250ml otet de cidru
  • 500g merisoare

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele cu excepţia merisoarelor intr-un vas mare cu si se incalzesc usor, amestecand, pana cand se dizolva zaharul. Se dau in clocot, apoi se reduce intensitatea focului si se fierb usor, fara capac, timp de 50 de minute, amestecand regulat, pana cand merele si ceapa devin fragede, iar compozitia devine groasa.

Se adauga merisoarele si se mai lasa timp de 10 minute, pana cand se inmoaie usor.

Se toarna in borcane sterilizate si se sigileaza. Se pastreaza la loc racoros si intunecat timp de 6 luni. Odata desfacut, se pastreaza la frigider.


Chutney este un cadou de Craciun pe care poti sa il pregatesti in casa, dar in acelasi timp un condiment perfect pentru fripturile de Craciun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci