Dulceata

Reteta Dulceata de caise

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 4h 
EugeniaAvanu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Dulceata de capsune"
 
>
Dulceata de caise este o modalitate sanatoasa si delicioasa de a consuma fructele si in extra-sezon.

ingrediente

   2 kg caise
   1 lamaie
   1
   5-2 kg zahar
   dupa preferinta
   2 lingurite esenta de migdale

mod de preparare

Speli caisele, le scurgi, dupa care le rupi in doua si le scoti samburii. Le asezi intr-o cratita mai mare emailata, fara urme de grasime, pui zaharul, zeama de lamaie, amesteci bine si le lasi asa sa stea 2-3 ore. Asezi cratita pe foc si, cand da in fiert, micsorezi flacara si lasi pana cand se leaga, amestecand din cand in cand. Pui o picatura pe o farfurioara si daca sta ca o bobita, este legata. La final adaugi esenta de migdale si coaja de lamaie. Pui dulceata in borcanele sterilizate, le pui capacele, strangandu-le bine, si le intorci cu susul in jos pentru a se duce eventualele bule de aer. Le acoperi cu un prosop curat, le lasi sa se raceasca, dupa care le depozitezi in camara.


Se serveste dupa ce s-a racit putin

Incearca si Dulceata de prune coapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
dulceata de caise
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.