Dulceata

Reteta Dulceaţă de căpsuni reţetă cu vin alb

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Desert clatite cu dulceata de visine"
 
>
Dulceaţă de căpsuni reţetă. Spalam capsunile, le lasam la scurs, le indepartam cozile si le taiem marunt. Trebuie sa le cantarim ca sa stim sigur ca sunt 900 gr. Punem deoparte s

ingrediente

   Dulceaţă de căpsuni reţetă
   900 gr capsuni
   100 ml vin alb
   500 gr zahar
   1 plic Gelfix Extra 2:1 Dr Oetker

mod de preparare

Spalam capsunile, le lasam la scurs, le indepartam cozile si le taiem marunt. Trebuie sa le cantarim ca sa stim sigur ca sunt 900 gr. Punem deoparte si 100 ml de vin. Capsunile si vinul alb se pun intr-o oala. Continutul plicului Gelfix extra 2 se amesteca cu zaharul, apoi cu fructele pana cand se omogenizeaza. Se fierb la foc moderat, amestecand continuu. Se lasa minim 3 minute sa dea in clocot si apoi se ia oala de pe foc. Se indeparteaza spuma, se umplu borcanele, se sigileaza si se lasa apoi sa se sprijine pe capac cca 5 min. In timplul racirii borcanele se intorc de mai multe ori pt ca bucatile de capsuni sa se disperseze.

Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia


Alte retete culinare recomandate:

Incearca si Magiun de prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de căpsuni reţetă cu vin alb" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.