Dulceaţă de căpsuni reţetă, Se aleg capsuni rotunde, speciale pentru dulceata, proaspete, tari, potrivite pentru o dulceata de capsuni delicioasa.
Se aleg capsuni rotunde, speciale pentru dulceata, proaspete, tari. Li se scoate codita si se spala bine. Se limpezesc apoi in apa rece si se pun sa se scurga pe o cirpa, asezindu-le cu partea lata in jos. In acest timp se pune zaharul la fiert si cind incepe sa clocoteasca, se adauga o lingura zeama de lamiie si se lasa siropul sa se lege bine. Se trage cratita de pe foc ca sa inceteze clocotele, se pun capsunile, se lasa 5 minute ca sa-si lase zeama lor si se pun din nou la fiert. Cind dulceata este pe jumatate gata, se mai adauga o lingura de zeama de lamiie. Se incearca si daca este gata, se ia de pe foc, iar dupa ce s-a racit bine se toarna in borcane.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii