Dulceaţă de căpsuni reţetă pentru iarna

Dulceaţă de căpsuni reţetă, Se aleg capsuni rotunde, speciale pentru dulceata, proaspete, tari, potrivite pentru o dulceata de capsuni delicioasa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Dulceaţă de căpsuni reţetă
  • 1 kg zahar
  • 1 1/2 kg capsuni
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • 3 pahare apa
  • zeama de lamiie sau alcool

Mod de preparare

Se aleg capsuni rotunde, speciale pentru dulceata, proaspete, tari. Li se scoate codita si se spala bine. Se limpezesc apoi in apa rece si se pun sa se scurga pe o cirpa, asezindu-le cu partea lata in jos. In acest timp se pune zaharul la fiert si cind incepe sa clocoteasca, se adauga o lingura zeama de lamiie si se lasa siropul sa se lege bine. Se trage cratita de pe foc ca sa inceteze clocotele, se pun capsunile, se lasa 5 minute ca sa-si lase zeama lor si se pun din nou la fiert. Cind dulceata este pe jumatate gata, se mai adauga o lingura de zeama de lamiie. Se incearca si daca este gata, se ia de pe foc, iar dupa ce s-a racit bine se toarna in borcane.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc