Dulceaţă de căpsuni reţetă.Dulceata de capsuni cu rom este una dintre cele mai bune dulceturi pe care le-am gustat. Are o aroma foarte puternica, romul parca scoate in evidenta si mai bine aroma capsunilor.
Capsunile spalate, curatate si eventual taiate daca sunt prea mari (la mine 818gr.)
Zaharul aceeasi cantitate cu capsunile (818gr.) se pune intr-o cratita de 4L impreuna cu 250ml apa, Se fierbe siropul pana cand picaturile care se scurg de pe lingura pe farfurie formeaza perle. Se stinge focul, se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie si se pun capsunile, un plic de zahar vanilinat si se amesteca. Se lasa cam 1 ora vasul acoperit, apoi se da drumul iar la foc si se fierbe cam o jumatate de ora pana cand din nou picaturile de pe lingura raman ca niste perle pe farfurie. Imediat se pune zeama de la o jumatate de lamaie si 2 linguri de rom, se amesteca si se stinge focul.
Dupa 10/15 min se pune in borcanele spalate, uscate, si se inchid cu capacul. Se pastreaza in camara. Capacul nu se deschide decat inainte de a fi consumata dulceata de capsuni, pentru ca se formeaza vid in interior. Atentie este o dulceata foarte legata, fructele raman intregi iar siropul este gros. Momentul in care picaturile incep sa se formeze pe farfurie imediat trebuie inchis focul, altfel dulceata incepe sa se inchida la culoare si siropul sa devina vascos.
Pofta buna! Reteta Dulceata de capsuni propusa de Ardnax Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsPe 2 martie sora mea cea mica Minodora , implineste niste anisori, asa ca m-am gandit sa o impresionez sau nu, ca e pestoaica...
Desert tort Primavara -MinodoraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii