Dulceata de cirese albe

Se spala fructele si se curata de samburi. Se pun intr-o vas special de dulceata, se acopera cu 1 kg de zahar si se lasa 10 ore sa stea asa, pentru ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg cirese albe
  • 1 kg zahar
  • 1 crenguta de pelin
  • 1 jumatate de lamaie

Mod de preparare

Se spala fructele si se curata de samburi. Se pun intr-o vas special de dulceata, se acopera cu 1 kg de zahar si se lasa 10 ore sa stea asa, pentru ca fructele sa lase sucul necesar fierberii. Dulceata se face intai la foc mic, apoi la foc iute, se spumuieste des, iar cand fierberea devine greoaie, se adauga o crenguta de pelin si lamaia taiata felii subtiri. Se mai lasa un sfert de ora la foc mic, apoi se trage vasul de pe foc. Se raceste in vas si se pune in borcane abia a doua zi.
Alte retete de dulceata:

Dulceata de capsuni

Dulceata de zmeura

Dulceata de trandafiri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci