Se aleg fructe proaspete si foarte sanatoase. Se scot samburii cu un aparat special sau cu un ac. Intre timp, se leaga siropul cu vanilia si sucul de
Se aleg fructe proaspete si foarte sanatoase. Se scot samburii cu un aparat special sau cu un ac. Intre timp, se leaga siropul cu vanilia si sucul de la 1/2 de lamaie. Se da cratita deoparte, se adauga fructele, se lasa 10 minute ca sa se insiropeze bine, apoi se pune vasul la fiert, la foc iute. Cand este aproape gata, se adauga sucul de lamaie ramas si se mai lasa cat sa mai dea in cateva clocote. In continuare, se procedeaza la fel ca la toate dulceturile.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Piure de mere
Dulceata de visine
Dulceata de zmeura
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseZilele astea am cotrobăit pe site, după rețete cu ardei iute și am dat peste minunăția asta de rețetă preparată de...
Ardei iuți cu stafide conservați în oțetPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii