Se curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca. Se cintaresc exact 650 gr..Se pun
Se curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca. Se cintaresc exact 650 gr..Se pun apoi nucile intr-un vas cu apa clocotita si se tin 15 minute. Se strecoara si se pun in alt vas cu apa rece tot pentru 15 minute. Aceasta operatie (trecere de la apa clocotita la apa rece) se repeta de trei ori. In acest timp, se pune zaharul la legat, se spumeaza, se adauga mierea si vanilia. Cind zaharul este legat, dar nu prea tare se pun nucile si zeama de lamiie, lasind sa fiarba pina se leaga dulceata bine. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si stors. Dupa ce s-a racit, se pune in borcane.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii