Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa stea doua zile in apa re
Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa stea doua zile in apa rece, si la loc racoros. Se pun apoi la fiert in apa, pana ce pot fi usor strapunse de dintii furculitei. Se dau deoparte si se pun vreo ora in apa rece. Se scot, se scurg de apa, se taie felii potrivit de groase, si apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii. Se pune pe foc moale tingirea de dulceata cu 1 kg. de zahar si 2 pahare de apa. Se tine pana se topeste zaharul, se da apoi la foc iute, se spumeste la primele clocote, si se lasa da fiarba pana se leaga bine. Se da tingirea la o parte, se pun bucatile de portocala, se lasa sa stea asa vreo 10 minute, se pune iarasi pe foc iute sa fiarba pana se leaga cat trebuie. Se spumueste din timp in timp. La ultimele clocote se pune si zeama de la o jumatate de lamaie. Se da la o parte si se toarna in borcane.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii