Dulceata de prune cu miez de nuca

Prunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se introduce in fiecare pr

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 250 gr prune
  • 1 kg zahar
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 20 nuci
  • 500 ml apa
  • 1 l apa de var
  • scortisoara
  • vanilie

Mod de preparare

Prunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se introduce in fiecare pruna cate un sfert din samburele de nuca. Se introduc prunele in siropul bine legat si se lasa la foc mic. Se adauga zeama de lamaie, 2-3 bucati de scortisoara, vanilie si se lasa sa fiarba pana se leaga din nou siropul si prunele. Daca dulceata se leaga inseamna ca e gata.


Se consuma ca atare ori poate fi folosita la creme si prajituri. Alte retete:

Dulceata de capsuni Dulceata de melcisori din coaja de portocale Dulceata de cirese amare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci