Dulceata de visine este absolut delicioasa, va asigur ca merita s-o incercati. Dulceata de casa de visine nu are conservanti si se pastreaza foarte bine peste iarna.
Intr-o oala adanca de teflon se pun 4 farfurii de visine, 4 kg zahar, zeama de la doua lamai si un baton de vanilie. Se pune la fiert prima serie de visine cu zaharul, lamaia si vanilia. Pe masura ce adaugati visinele punem si zaharul cu zeama de lamaie. In timpul fierberii scoateti spuma cu o spumiera. Se lasa la fiert cateva ore bune, la foc mic, pana a scazut suficient si s-a ingrosat. Trebuie sa arate usor caramelizata dar nu o lasati pana s-a ingrosat tare, altfel n-o s-o mai puteti scoate din borcane. Faceti testul cu picatura. Fie picurati un strop din sirop intr-un pahar cu apa rece, daca se coaguleaza rapid si nu se dizolva dulceata este gata, fie puneti o picatura pe marginea unei farfurii si o inclinati usor - daca nu ajunge picatura pana la mijlocul farfuriei, la fel dulceata de visine este gata.
Dupa racire devine vascoasa. Dupa opriti focul trebuie sa o acoperiti cu un prosop umed si bine stors. Se toarna in borcane foarte curate si uscate. Recomand sa puneti dulceata de visine asa fierbinte cum e in borcanele sterilizate, sa inchideti capacele si sa o intoarceti cu fundul in sus cateva minute, apoi o transferati intre paturi si o lasati acolo 2 zile. O depozitati in camara la loc uscat si ferit de razele soarelui.
Reteta Dulceata de visine a fost propusa de Irbis pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu puteam lasa sarbatorile sa treaca fara sa avem pe masa si cateva portii de piftie de porc. ”Retete festive de...
Piftie de porcIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii