Gem cu prune si nuci

Gemul cu prune si nuci este foarte gustos. La multe prajituri se foloseste deja aceasta combinatie, de ce sa nu puteni sin borcan direct ambele componente.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem cu prune si nuci

Ingrediente

  • 4 kg de prune mici
  • 1 kg zahar
  • 150 g miez de nuca
  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Gemul cu prune si nuci este foarte gustos. La multe prajituri se foloseste deja aceasta combinatie, de ce sa nu puteni sin borcan direct ambele componente.
Se spala fructele, li se scot samburii si se pun in cratita in care se va fierbe gemul. Se presara zahar si scortisoara, se amesteca si se lasa de pe o zi pe alta. A doua zi se pune vasul pe foc, pe o tabla. E gata atunci cand a scazut suficient de mult. In acest moment se adauga nucamaruntita si, apoi se pune gemul cu prune si nuci in borcane care se mai lasa la cuptor 15-20 minute.


Gemul de prune se serveste cu paine proaspata sau se foloseste la prajituri.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci