Caisele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-o oala si se presara zaharul peste ele, lasandu-le 2-3 ore ca sa-si lase zeama, apoi se pun
Caisele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-o oala si se presara zaharul peste ele, lasandu-le 2-3 ore ca sa-si lase zeama, apoi se pun la fiert , la foc mic, mestecand destul de des ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Gemul este gata atunci cand scade lichidul si fructele capata un aspect lucios. Compozitia se pune fierbinte in borcane si se lasa pana a doua zi cand se vor lega cu celofan.
Se poate folosi la creme sau prajituri ori se poate consuma simplu cu paine. Sursa acestei retete este blogul bucatarie-usoara
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii