Merele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe rindeaua pentru varza. A
Merele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe rindeaua pentru varza.
Apoi punem intr-o oala emailata de capacitate cunoscuta si fierbem minim 10 minute amestecand cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta, pana se sfarma si devine o masa compacta uniforma.
La sfarsit, indulcim cu 300 g de miere/litru.
Se folosesc doar mere de vara cu gust acidulate.
Pofta buna!
Alte retete de dulceata recomandate

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii