Piure de mere

Se curata merele si sa tau cubulete, indepartand cotorul, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu zeama de la lamaie, batonul de vanile, si jumata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 800 gr zahar
  • 1 lamaie
  • scortisoara
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare

Se curata merele si sa tau cubulete, indepartand cotorul, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu zeama de la lamaie, batonul de vanile, si jumatate din zahar.

Se lasa o noapte pentru ca zaharul sa se topeasca.

A doua zi, se pune totul la fiert la foc mic, si se ameasteca ca sa nu se prinda. Cand e suficient de fierbinte, se adauga putin cata putin si restul de zahar. Pe masura ce se fierb , merele se zdrobesc de la sine. Dupa ce terminati de adaugat zaharul se pune din nou la fiert si si se lasa la clocotit 10 minute, amestecand ca sa nu se prinda.

La sfarsit se mesara praf de scortisoara si se amesteca din nou.

Piureul de mere se toarna fierbinte in borcane.
Pofta buna!

Borcanele se acopera si se intorc cu gura in jos pana ce piureul se raceste. Abia apoi se intorc in pozitia obisnuita.

Acest piure poate fi consumat si de catre copii in varsta de 1 an.

Alte retete de mancare pentru copii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci