Se curata merele si sa tau cubulete, indepartand cotorul, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu zeama de la lamaie, batonul de vanile, si jumata
Se curata merele si sa tau cubulete, indepartand cotorul, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu zeama de la lamaie, batonul de vanile, si jumatate din zahar.
Se lasa o noapte pentru ca zaharul sa se topeasca.
A doua zi, se pune totul la fiert la foc mic, si se ameasteca ca sa nu se prinda. Cand e suficient de fierbinte, se adauga putin cata putin si restul de zahar. Pe masura ce se fierb , merele se zdrobesc de la sine. Dupa ce terminati de adaugat zaharul se pune din nou la fiert si si se lasa la clocotit 10 minute, amestecand ca sa nu se prinda.
La sfarsit se mesara praf de scortisoara si se amesteca din nou.
Piureul de mere se toarna fierbinte in borcane.
Pofta buna!
Borcanele se acopera si se intorc cu gura in jos pana ce piureul se raceste. Abia apoi se intorc in pozitia obisnuita.
Acest piure poate fi consumat si de catre copii in varsta de 1 an.
Alte retete de mancare pentru copii
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryO rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...
Dovlecei umpluti cu de toatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii