Nu este toamna fără dulceaţă de ardei iuţi.
mod de preparare
Am curatat ardeiul iute de seminte, am lasat doar o parte din nervuri, pentru a nu înlatura toata iuţeala.
Apoi am tocat ardeiul iute cu ajutorul robotului, lasând însa bucati mai mari de ardei.
Am pus la fiert oţetul cu zaharul.
L-am lasat sa fiarba pâna a scazut la jumatate si s-a facut un sirop gros.
Am adaugat ardeiul iute si am mai fiert pâna a început sa se închege ca o dulceata de fructe.
Eu nu am vrut s-o las prea subtire. Aici depinde de gusturile fiecaruia.
Am pus dulceata în borcane sterilizate (2 borcane de 400 ml ,unul de 300 ml si unul de 200 ml), am închis cu capacele, apoi le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit.
Se poate consuma imediat, dar se pastreaza foarte bine si în camara.
Pofta buna!!!
Incearca si Fasole verde conservata cu ardei
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe