Acum 3 ani am gasit reteta asta de gogosari in sos de mustar si bulion si de atunci fac in fiecare an. Iese absolut divin.
In general imi ies 10 borcane mici si 2 mari (adica 13-14 mici cred) din reteta de mai jos.
Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa ce terminati :D ). Apoi se adauga gogosarii, se lasa la fiert si se amesteca (din 5 in 5 min) pana se ridica sosul deasupra.
Ca modalitate de sigilare a capacelor eu obisnuiesc sa pun borcanele sub o patura timp de 2-3 zile cu capacele in jos. La fel de bine le puteti fierbe daca doriti.
De tinut minte, cand puneti la fiert ingredientele sa aveti deja gogosarii spalati, curatati si taiati, gata de pus in oala.
Oala sa fie una mare, cu toate ca gogosarii se mai lasa intre timp, trebuie sa aveti loc de amestecat la inceput.
Dupa ce depozitati borcanele e bine sa le lasati macar 2 saptamani inainte de a le deschide pentru ca gogosarii sa aiba timp sa se mai inmoaie.
Asta-i tot, mai mult o sa dureze curatatul si taiatul gogosarilor decat fierberea in sine si pusul in borcane dar merita rabdarea.
Serviti gogosarii in sos de mustar si bulion ca si garnitura.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe