Vegeta de casa

Vegeta de casa este o conserva de legume foarte aromata, potrivita de pus pentru iarna ca sa ne bucuram de gustul legumelor de vara.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Vegeta de casa

Ingrediente

  • 1.5 kg morcovi
  • 1 kg patrunjel radacina (15-18 radacini medii)
  • 1 kg ceapa
  • 400 gr telina radacina (2 teline cat pumnul)
  • 400 varza (creata) - sau normala
  • 400 gr gulie (2 gulii medii)
  • kg gogosari sau ardei kapia
  • 500 gr ardei gras
  • 30 gr usturoi (o caciulie)
  • 1 kg sare neiodata
  • frunze patrunjel
  • frunze telina
  • (toate frunzele din telina si patrunjelul de mai sus)

Mod de preparare

Se curata, se maruntesc cu robotul (inclusiv frunzele, cu codite cu tot, taiate grosier si adaugate la fiecare tura cu bucati de legume), se amesteca cu sare si se pun in borcane cu capac.
Se poate folosi in absolut orice mancare.
Are aroma si gust “complet”, minunat, total diferit de orice combinatie de zarzavaturi pe care am mancat-o pana acum.


Se adauga 2 linguri la inceputul prepararii oricarei mancari, inainte sa se adauge sare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci