Gogosari in otet

Aceasta reteta o am de la mama si ne place asa mult, incant nu exista toamna in care sa nu prepar cateva borcanele.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Gogosari in otet

Ingrediente

  • 1.5 kg gogosari curatati si taiati in sferturi
  • 600 ml otet
  • 1,2 l apa
  • 2 linguri cu varf zahar
  • 1 lingura cu varf sare
  • foi de dafin
  • boabe de piper

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare, punem la fiert otetul cu apa, adaugam si zaharul, sarea, foile de dafin si boabele de piper, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam gogosarii si ii oparim 1-2 minute, atat

cat sa isi schimbe usor culoarea, apoi stingem focul.

Scoatem gogosarii intr-un bol, apoi ii asezam in borcane ( eu am avut de 800 g si mi-au iesit 4), turnam lichidul din oala peste gogosari, infiletam bine capacele la borcane si le asezam cu gura in jos

intr-o patura pana a doua zi.

Cand sunt gata, asezam borcanele in camara si se pot pastra pana la 2 ani, in cazul in care vreti sa ii consumati imediat, se pot desface dupa 2 saptamani!

Reteta mea este de doua masuri de apa la o masura de otet si o lingura cu varf de sare pentru fiecare litru de lichid.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc