Aceasta reteta o am de la mama si ne place asa mult, incant nu exista toamna in care sa nu prepar cateva borcanele.
Intr-o oala incapatoare, punem la fiert otetul cu apa, adaugam si zaharul, sarea, foile de dafin si boabele de piper, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam gogosarii si ii oparim 1-2 minute, atat
cat sa isi schimbe usor culoarea, apoi stingem focul.
Scoatem gogosarii intr-un bol, apoi ii asezam in borcane ( eu am avut de 800 g si mi-au iesit 4), turnam lichidul din oala peste gogosari, infiletam bine capacele la borcane si le asezam cu gura in jos
intr-o patura pana a doua zi.
Cand sunt gata, asezam borcanele in camara si se pot pastra pana la 2 ani, in cazul in care vreti sa ii consumati imediat, se pot desface dupa 2 saptamani!
Reteta mea este de doua masuri de apa la o masura de otet si o lingura cu varf de sare pentru fiecare litru de lichid.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii