Peste marinat

Se poate prepara marinata din orice fel de peste: nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc. Pestii mari (crap, salau, nisetru), trebuie taiati bucati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • peste (nisetru
  • crap
  • salau
  • stiuca
  • mihalt
  • etc)
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei
  • sos marinat
  • morcovi
  • patrunjel
  • ceapa
  • bulion rosii
  • otet slab
  • zahar
  • condimente

Mod de preparare

Se poate prepara marinata din orice fel de peste: nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc. Pestii mari (crap, salau, nisetru), trebuie taiati bucati, cei mici (mihalt,etc.) se vor lasa intregi. Pestele curatat se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se prajeste in ulei. Dupa ce se raceste se toarna peste el sosul marinat preparat astfel: se curata si se spala 2-3 morcovi, 1 patrunjel, 2-3 cepe, se taie in felii subtiri sau pai, se pun intr-o cratita, se adauga 3-4 linguri de ulei si se rumenesc usor timp de 10-15 minute. Apoi se adauga in cratita un pahar de bulion de rosii si condimente ca foi de dafin, piper, 3-5 bucati de cuisoare. Se acopera cu capac si se fierbe inabusit 15-20 minute. Se toarna apoi in cratita 1/2 pahar de otet slab, 1-1 1/2 pahare supa de carne sau apa, se mai da un clocot, se drege cu sare si zahar, dupa gust, si se lasa sa se raceasca. Pestele marinat se serveste in salatiera sau intr-un platou adinc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc