Castraveti murati pentru consumul imediat

Castraveti murati pentru consumul imediat sunt ideali pentru sezonul cald, mai ales ca pot fi consumati alaturi de friptura la gratar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Castraveti murati pentru consumul imediat

Ingrediente

  • castraveti
  • sare
  • apa
  • marar
  • usturoi

Mod de preparare

Se aleg castraveti proaspeti, verzi si nu prea mari. Se taie varfurile si coditele, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se aseaza in borcanul bine spalat si uscat un strat de marar uscat cu floare si cativa catei de usturoi, apoi castravetii unul langa altul. In cazul in care sunt prea mari, pentru a se acri mai repede, se cresteaza pe doua in lungime. Se prepara o saramura, adaugand la fiecare litru de apa 35 g de sare. Dupa ce s-a dizolvat toata sarea se toarna saramura peste castraveti, umpland borcanul pana la margine, si se acopera cu o farfurie. Dupa doua zile se pitrocesc. Se repeta operatia de 3-4 ori, din doua in doua zile, pana s-au acrit castravetii.
Daca este necesar ca acritul castravetilor sa se produca mai repede, se poate aseza borcanul la soare, deoarece caldura favorizeaza fermentarea.


Se servesc dupa ce s-au murat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise