In urma cu ceva ani cand am facut aceasta zacusca pentru prima data,toata familia a ramas placut impresionata de gustul ei iar de atunci,nu-mi lipseste din camara
Fasolea curatata,spalata,se pune la fiert iar dupa 30min se scurge,se clateste,si se pune din nou pe foc,impreuna cu o ceapa curatata si taiata in sferturi si 2frunze de dafin.
Dupa ce a fiert foarte bine,se scoate dafinul,se scuge,iar dupa ce s-a racit se paseaza cu blenderul vertical apoi se lasa deoparte acoperita
In cratita de tuci cu ulei incins,se pune ceapa,morcovul,ardeiii si kapia si iuti,usturoiul pisat,toate curatate,spalate si trecute prin masina de tocat
Se lasa pe foc amestecand din cand in cand iar dupa ce a scazut,se adauga bulionul, rosiile spalate,la fel trecute prin masina de tocat apoi prin sita pentru a elimina semintele;dupa 20-30min se adauga fasolea,cimbru,sare,piper daca mai e nevoie iar dupa omogenizarea compozitiei,se da vasul la cuptor pentru 1h
Dupa ce uleiul a iesit la suprafata,semn ca zacusca este gata,se potriveste de gust,se pune in borcane curate,se infileteaza bine capacele apoi se pun borcanele intr-o oala pe fundul careia se pune un prosop de bucatarie;se fierb 40min din momentul in care incepe sa fiarba apa,se lasa in oala sa se raceasca,apoi a doua zi se depoziteaza la camara.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii