Zacusca de vinete cu miere

Zacusca de vinete cu miere este o delicioasa reteta de conserva pentru iarna. Pentru aceasta reteta de zacusca aveti nevoie de 3 kg de vinete, gogosari, miere si pasta de tomate.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 3 kg gogosari
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg mere
  • 3 cani cu ulei
  • 2 linguri miere
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • cateva boabe de ienibahar
  • cateva boabe de piper
  • o conserva de 800 gr.cu pasta de tomate de calitate buna.

Mod de preparare

Zacusca de vinete cu miere este o delicioasa reteta de  conserva pentru iarna. Pentru aceasta reteta de zacusca cu vinete se spala mai intai bine gogosarii, se curata de cotoare si de seminte,se dau prin masina de tocat,apoi se pun la fiert cu o cana de ulei intr-o oala mare cu fundul mai gros, amestecand des pentru a nu se prinde.Separat se fierb cu o cana de ulei intr-un ceaun 1 kg morcov ras pe razatoarea mica. Se fierbe cateva clocote in apa ceapa curatata dar intreaga, se scurge, apoi se da prin masina de tocat. Se pune ceapa la fiert cu o cana de ulei intr-un ceaun, iar cand clocoteste se adauga merele curatate si rase pe razatoarea mare.cand toate ingredientele sunt fierte, se amesteca cu vinetele coapte,scurse bine de zeama si date prin masina de tocat, cu pasta de tomate, mierea, sarea si restul condimentelor,iar oala in care au fost bine amestecate toate se da 1 ora la cuptor pana se ridica uleiul deasupra, amestecand din cand in cand. Zacusca de vinete cu miere se toarna fierbinte in borcane sterilizate in cuptor, care se capseaza si se tin bine acoperite cu paturi timp de 2 zile pana se racesc.


Se serveste cu paine moale de casa.
Alte retete de zacusca recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Shaorma cu piept de pui
Bucataras.RO

Shaorma cu piept de pui

Am gasit niste lipii la supermarket si nu am rezistat tentatiei de a le cumpara, gandindu-ma ca o sa fac eu ceva cu ele...iar...

Shaorma cu piept de pui
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola