Tort aperitiv casuta

Tortul aperitiv in forma de casuta va fi piesa de senzatie la orice masa festiva, indiferent de varsta invitatilor. Aperitivul casuta este si foarte gustos nu doar aspectuos!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort aperitiv casuta

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 5 oua
  • 5 lg ulei de masline (merge si altfel de ulei)
  • 4 lg iaurt
  • 12 lg faina
  • sare
  • un varf lingurita bicarbonat.
  •  
  • Pentru umplutura se poate pune orice
  • eu am folosit:
  • pateu
  • branza topita
  • branza de vaca amestecata cu smantana  sicu masline.
  •  
  • Pentru acoperis:
  • salam uscat.

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu uleiul ,se pune iaurtul si se amesteca bine ..se pune faina ,bicarbonatul si putina sare, la sfarsit se pun albusurile batute spuma ,se amesteca totul bine bine, eu am amestecat cu mixerul. Jumatate din compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 15 minute la foc mic. In cealalta jumatate am taiat bucatele de ardei rosu si am copt a doua foaie.

Cele doua foi se taie in cate 4 bucati.

Acum trecem la montat tortul aperitiv casuta.

Pe un platou am pus o foaie mica, am uns foaia cu branza de vaca amestecata cu smantana condimentata cu sare si piper si cu bucatele de masline.

Am pus a doua foaie care are prin ea ardei si am pus un strat de pateu, a treia foaie si un strat de branza topita(branza topita am folosit din aceea baton dar care nu curge, e putin mai tare, se poate folosi si crema de unt cu verdeata), a patra foaie si crema de branza si tot asa am alternat foaie - crema.

Dupa cum se vede,a cincea foaie am pus-o mai mica cu cate 1 cm in parti, in felul asta se formeaza acoperisul si tot asa am scazut din foi pana sus.

Se imbraca toata intr-un strat de branza pentru a o nivela cat mai bine si frumos; normal ar trebuii indreptata cu o branza topita moale, care se intinde usor, dar nu am mai avut asa ca am frecat bine branza de vaca cu smantana. Pe margine de unde am inceput sa scad foile pentru acoperis am pus cate o fasie subtire de foaie ca sa se formeze mai bine acoperisul pe care l-am facut din salam. Se taie salamul feliute subtiri si se pune bucata langa bucata apasand putin pe fiecare ca sa se lipeasca de branza  incepand din partea de jos si acoperind fasiuta de blat.

Tot din salam am taiat gemulete si usa si dintr-o bucatica rulata si prinsa cu scoboitoare am facut hornul.

Pe marginea casutei am pus feliute de masline. E un aperitiv foarte aspectos si se poate orna dupa imaginatie.Pe langa casuta am presarat nuca de cocos verde si am decupat cateva floricele din branza si ardei. Dimensiunile casutei sunt 15 /12 si 15 cm inaltime.

Reteta tort aperitiv "casuta'' a fost propusa de lissa pe forum culinar.ro


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide