Trebuie sa incercati aceasta reteta de aperitive de sarbatoarecu branza: cornete pufoase de paine umplute cu o bunatate de crema de branza Ceva Fin de la Delaco si sunca.
Trebuie sa incercati aceasta reteta de aperitive cu branza: cornete pufoase de paine umplute cu o bunatate de crema de branza Ceva Fin de la Delaco si sunca.
Prepararea aluatului:
Dizolvati drojdia in 100 ml lapte caldut impreuna cu 1/2 lingurita zahar si 1/2 lingurita sare. Lasati la dospespit si apoi amestecati cu restul de sare, galbenusurile de ou, 1 lingura smantana si 50 g unt topit. Framantati bine pana aluatul se desprinde de marginea vasului, presarati cu faina deasupra si lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Aluatul rezultat trebuie sa fie potrivit ca si consistenta. Dupa ce a crescut intindeti aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, la o grosime de jumatate de centimetru si ungeti suprafata ei cu unt topit. Lasati in repaos circa 3-5 minute dupa care taiti-o fasii late de 1,5 cm pe care le veti suci pe cornete de metal sau confectionate din carton.
Incalziti cuptorul, ungeti cornetele cu ou batut si coaceti-le la foc mic pana se rumenesc frumos. Dupa ce au copt le scoateti din cuptor, le lasati putin la racorit si indepartati apoi cornetele.
Preparare umplutura:
Intr-un vas puneti cele doua feluri de crema de branza Ceva Fin, adaugati o ceapa razuita fin, castravetii murati razuiti si ei fin, sunca presata taiata marunt, ouale fierte si taiate marunt. Condimentati cu sare piper, chimen macinat, adaugati patrunjelul verde taiat marunt si la final adaugati 1 lingurita boia de ardei dulce sau iute. Cornetele din aluat coapte in prealabil, le veti umple cu aceasta umplutura.
Pofta buna!
Sursa reteta: www.bucatareselevesele.ro
Aperitivele de sarbatoare cu crema de branza vor arata senzational pe masa de petrecere.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii