Un aperitiv deosebit, foarte gustos si usor de facut. O sa va surprindeti familia si musafirii intr-un mod placut cu acest preparat.
Ardeii ii spalam bine cu apa rece si ii uscam. Ii coacem pe gratar sau in cuptor pana cand se desprinde coaja de pe ei si se inmoaie.
Ii punem la racit intr-un strecurator si presaram sare peste ei.
Ii acoperim cu un prosop umed. In acest fel ii vom putea curata mai usor.
Pana se racesc ardei facem umplutura: amestecam ricotta cu branza de burduf pana cand se omogenizeaza bine.
Gustati si mai adaugati sare daca mai trebuie. Ardeii ii curatam de coaja si de seminte si ii desfacem ca si pe o carte.
Vom avea din fiecare ardei cate o felie. Punem cate o lingura de branza pe fiecare si refacem ardeiul unind partile laterale.
Pregatim un vas cu faina si batem ouale cu o furculita. Intr-o tigaie mare punem ulei la incins.
Dam fiecare ardei prin faina si ou de doua ori (faina –ou-faina-ou) si prajim in ulei incins. Sunt buni atat calzi cat si reci.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii