Ardei umpluti cu branza

Un aperitiv deosebit, foarte gustos si usor de facut. O sa va surprindeti familia si musafirii intr-un mod placut cu acest preparat.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu branza

Ingrediente

  • -6 ardei capia
  • -2 oua
  • -3 linguri faina
  • -150 g branza burduf
  • -250 g ricotta
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Ardeii ii spalam bine cu apa rece si ii uscam. Ii coacem pe gratar sau in cuptor pana cand se desprinde coaja de pe ei si se inmoaie.

Ii punem la racit intr-un strecurator si presaram sare peste ei.

Ii acoperim cu un prosop umed. In acest fel ii vom putea curata mai usor.

Pana se racesc ardei facem umplutura: amestecam ricotta cu branza de burduf pana cand se omogenizeaza bine.

Gustati si mai adaugati sare daca mai trebuie. Ardeii ii curatam de coaja si de seminte si ii desfacem ca si pe o carte.

Vom avea din fiecare ardei cate o felie. Punem cate o lingura de branza pe fiecare si refacem ardeiul unind partile laterale.

Pregatim un vas cu faina si batem ouale cu o furculita. Intr-o tigaie mare punem ulei la incins.

Dam fiecare ardei prin faina si ou de doua ori (faina –ou-faina-ou) si prajim in ulei incins. Sunt buni atat calzi cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori