Branza topita cu smantana

Pentru branza topita cu smantana se pune laptele la fiert, se adauga branza de vaci la scopt, o stoarcem in tifon, dupa care o dam prin masina de carne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l de lapte
  • 2 kg branza de vaci
  • 6 oua
  • 400 g unt
  • 800 g smantana
  • sare
  • piper
  • delicat dupa gust
  • 3 lingurite de bicarbonat
  • Facultativ se pot adauga :
  • ciuperci
  • verdeata
  • sunca sau
  • masline

Mod de preparare

Pentru branza topita cu smantana se pune laptele la fiert, se adauga branza de vaci la scopt, o stoarcem in tifon, dupa care o dam prin masina de carne. Branza macinata o amestecam cu untul, ouale, sarea, piperul, delicatul, bicarbonatul si o lasam sa stea timp de 10-12 ore la macerat. Punem apoi compozitia intr-o cratita cu fundul dublu la foc potrivit, mestecam cu lingura de lemn, pana devine o pasta fluida fara boturi, dupa care dam cratita deoparte, adaugam smantana, o incorporam bine, dam gust de sare si piper, apoi o turnam in forme diferite si dam la rece. Acoperim vasele dupa ce s-a racit compozitia.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci