Briose aperitiv cu spanac si crema de branza

Briosele aperitiv cu spanac si crema de branza sunt un aperitiv delicios, vesel si colorat, potrivit pentru orice masa festiva de primavara!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose aperitiv cu spanac si crema de branza

Ingrediente

  • pentru briose(8bc.):
  • 100 g spanac congelat
  • 250 g faina
  • o lingurita cu varf de praf de copt
  • sare
  • 2 oua
  • 75 ml ulei de masline
  • 150 ml lapte
  • pentru umplutura:
  • Diferite tipuri de branza
  • dupa preferinta(eu am ales branzica de vaci si branza Feta)
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare

1. Se bat bine albusurile cu un praf de sare . Galbenusurile se freaca cu uleiul de masline, se adauga laptele, sare dupa gust, se incorporeaza si spanacul dezghetat la temperatura camerei, apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si la urma albusul batut spuma tare.

Se toarna compozitia in forme de briose, unse cu un pic de ulei, apoi se da la copt cca.25 min.in cuptorul preincalzit. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca bine.

2. Se freaca branzeturile cu smantana si se mai adauga sare daca este cazul apoi se da la rece cca.30 de min.
Dupa ce s-au racit briosele, se taie pe jumatate si apoi se umplu cu crema de branzeturi. De jur imprejurul umpluturii se pun frunzulite de patrunjel tocate fin si cubulete mici de ardei.
Pofta buna!

Reteta de briose aperitiv cu crema de branza a fost propusa de ani67 pe forum culinar.


Serviti briosele cu spanac si crema de branza ca si aperitiv de primavara pe mesele festive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide