Budinca de paine cu sunca si branza (bread pudding) se prepara incredibil de usor si este o masa delicioasa, hranitoare si consistenta, perfecta pentru niste aperitive sau gustari.
Batem bine 6 oua, adaugam laptele, condimentam cu sare si piper.
Dam pe razatoare branza si o amestecam cu 2 oua si smantana, apoi o potrivim de sare.
Sunca o taiem in cubulete mici.
Tapetam o tava cu hartie de copt si trecem pe rand cate o felie de paine prin amestecul de lapte cu ou, apoi o asezam in tava. Dupa ce am realizat primul strat de paine, adaugam un strat de sunca, apoi unul de branza si iar unul de sunca.
Adaugam din nou un strat de paine imbibata in lapte cu ou si dam la cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute, la foc mediu.
Cand este gata, intoarceti budinca pe un platou sau o alta tava si lasati-o sa se odihneasca 10 minute. Ungeti suprafata cu smantana, adaugati putina branza rasa si sos de rosii sau ketchup.
Budinca de paine se serveste calduta sau rece, ca aperitiv.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii