Budinca din cascaval

Budinca din cascaval este un aperitiv delicios si sanatos. Cascavalul se curata de coaja; jumatate din cantitate se taie cuburi, iar restul se rade.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • margarina - 150 g
  • ulei - 50 ml
  • smantana - 200 g
  • cascaval - 400 g
  • lapte - 1
  • 200 l
  • pesmet 100 g
  • oua - 5 bucati
  • faina - 200 g
  • sare

Mod de preparare

Budinca din cascaval este un aperitiv delicios si sanatos. Cascavalul se curata de coaja; jumatate din cantitate se taie cuburi, iar restul se rade. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne. Ouale se spala; se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma. Faina se amesteca cu 500 ml lapte rece si se toarna peste 100 g margarina incalzita. Se adauga restul de lapte si se fierbe la foc mic. Compozitia obtinuta se raceste. Pesmetul se rumeneste putin in ulei. Compozitia se amesteca cu galbenusurile de ou, sare, cascavalul (ras si

cuburi) si albusurile batute spuma. intr-o tava unsa cu 25 g margarina si tapetata cu pesmet se toarna compozitia si se introduce la cuptor la temperatura moderata, timp de 30 de minute.

Budinca din cascaval se serveste calda, cu smantana deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide