Bulgarasi de orez

Bulgarasii de orez constituie un excelent aperitiv. Se prepara din orez, smantana, oua, cascaval si unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  • pesmet
  • sare
  • 1 cubulet unt
  • 50 gr cascaval

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se acopera cu un capac si se lasa sa se umfle. Se rastoarna apoi pe un platou si se lasa la racit. Se formeaza cu mana bulgarasi de orez, de marime potrivita. Se prepara o crema din galbenus si smantana si se tavalesc bulgarasii prin aceasta. Se dau apoi prin pesmet si se asaza intr-un vas de yena tapetat cu hartie de copt. Se presara cascaval ras deasupra si se lasa la rumenit 10 de minute.


Alte aperitive:
Chiftele
Ciuperci umplute
Ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori