Chiftelute din nuci, alune si migdale

Chiftelute din nuci, alune si migdale ar parea la prima vedere un desert :), dar nu-i :). Este o reteta de aperitiv defapt, un aperitiv deosebit, chiftelute fara carne :).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Chiftelute din nuci, alune si migdale

Ingrediente

  • 60 g alune padure
  • 60 g nuci
  • 60 g migdale
  • 85 g pesmet
  • 115 g cascaval (afumat)
  • 1 ou
  • 7 lg lapte
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • 1 lgt boia ardei
  • 1 ardei rosu (copt)
  • sare dupa gust
  • putin piper (optional)

Mod de preparare

Se pun in vasul robotului cu lama S alunele de padure, nucile si migdalele. Se mixeaza la viteza mare pana toate s-au maruntit. Apoi se adauga ceapa si ardeiul. Eu am folosit ardei copt. Se mai mixeaza pana se omogenizeaza compozitia.
Se scoate aceasta compozitie intr-un bol si se adauga peste celelalte ingrediente (cascavalul se da inainte pe razatoarea mica).
Amestecam totul pana obtinem o pasta omogena.
Cantitatea de lapte poate varia, intre 5-8 linguri, in functie de compozitie. Daca vi se pare mai uscata mai adaugati putin lapte.
Compozitia finala trebuie sa fie moale dar ferma, astfel incat sa se poata lucra usor cu ea.
Se ia din compozitie cu o lingurita, se formeaza cu mainile chiftelute rotunde si se aseaza in tava, pe hartie de copt.
Dupa 8-10 chiftelute formate, e indicat sa va spalati mainile, ca sa lucrati mai usor.
Se dau chiftelutele la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, pana sunt rumenite.

Cu ajutorul functiilor"REHEAT" si "KEEP WARM" se pot pastra chiftelele calde sau se pot incalzi daca vrem sa le servim a doua zi.


Le servim reci ca si aperitiv, sau calde langa o garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise