Chiftelute din nuci, alune si migdale

Chiftelute din nuci, alune si migdale ar parea la prima vedere un desert :), dar nu-i :). Este o reteta de aperitiv defapt, un aperitiv deosebit, chiftelute fara carne :).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Chiftelute din nuci, alune si migdale

Ingrediente

  • 60 g alune padure
  • 60 g nuci
  • 60 g migdale
  • 85 g pesmet
  • 115 g cascaval (afumat)
  • 1 ou
  • 7 lg lapte
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • 1 lgt boia ardei
  • 1 ardei rosu (copt)
  • sare dupa gust
  • putin piper (optional)

Mod de preparare

Se pun in vasul robotului cu lama S alunele de padure, nucile si migdalele. Se mixeaza la viteza mare pana toate s-au maruntit. Apoi se adauga ceapa si ardeiul. Eu am folosit ardei copt. Se mai mixeaza pana se omogenizeaza compozitia.
Se scoate aceasta compozitie intr-un bol si se adauga peste celelalte ingrediente (cascavalul se da inainte pe razatoarea mica).
Amestecam totul pana obtinem o pasta omogena.
Cantitatea de lapte poate varia, intre 5-8 linguri, in functie de compozitie. Daca vi se pare mai uscata mai adaugati putin lapte.
Compozitia finala trebuie sa fie moale dar ferma, astfel incat sa se poata lucra usor cu ea.
Se ia din compozitie cu o lingurita, se formeaza cu mainile chiftelute rotunde si se aseaza in tava, pe hartie de copt.
Dupa 8-10 chiftelute formate, e indicat sa va spalati mainile, ca sa lucrati mai usor.
Se dau chiftelutele la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, pana sunt rumenite.

Cu ajutorul functiilor"REHEAT" si "KEEP WARM" se pot pastra chiftelele calde sau se pot incalzi daca vrem sa le servim a doua zi.


Le servim reci ca si aperitiv, sau calde langa o garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu fructe uscate
1
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura DELICIU
3
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Prajitura cu crema de ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de ciocolata

Pentru ca ieri a fost ziua sotului meu, am pregatit o prajitura ciocolatoasa! Se face foarte repede si este delicioasa,sau...

Prajitura cu crema de ciocolata
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori