Chiftelute din nuci, alune si migdale

Chiftelute din nuci, alune si migdale ar parea la prima vedere un desert :), dar nu-i :). Este o reteta de aperitiv defapt, un aperitiv deosebit, chiftelute fara carne :).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Chiftelute din nuci, alune si migdale

Ingrediente

  • 60 g alune padure
  • 60 g nuci
  • 60 g migdale
  • 85 g pesmet
  • 115 g cascaval (afumat)
  • 1 ou
  • 7 lg lapte
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • 1 lgt boia ardei
  • 1 ardei rosu (copt)
  • sare dupa gust
  • putin piper (optional)

Mod de preparare

Se pun in vasul robotului cu lama S alunele de padure, nucile si migdalele. Se mixeaza la viteza mare pana toate s-au maruntit. Apoi se adauga ceapa si ardeiul. Eu am folosit ardei copt. Se mai mixeaza pana se omogenizeaza compozitia.
Se scoate aceasta compozitie intr-un bol si se adauga peste celelalte ingrediente (cascavalul se da inainte pe razatoarea mica).
Amestecam totul pana obtinem o pasta omogena.
Cantitatea de lapte poate varia, intre 5-8 linguri, in functie de compozitie. Daca vi se pare mai uscata mai adaugati putin lapte.
Compozitia finala trebuie sa fie moale dar ferma, astfel incat sa se poata lucra usor cu ea.
Se ia din compozitie cu o lingurita, se formeaza cu mainile chiftelute rotunde si se aseaza in tava, pe hartie de copt.
Dupa 8-10 chiftelute formate, e indicat sa va spalati mainile, ca sa lucrati mai usor.
Se dau chiftelutele la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, pana sunt rumenite.

Cu ajutorul functiilor"REHEAT" si "KEEP WARM" se pot pastra chiftelele calde sau se pot incalzi daca vrem sa le servim a doua zi.


Le servim reci ca si aperitiv, sau calde langa o garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide