Chiftelute (piftelute) din orez cu mozzarella

am fiert 125 g orez cu bobul marisor si lipicios(arborio), adaugand la fiert cate putina apa clocotita si o frunza de dafin si un sambure de cardamom.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute (piftelute) din orez cu mozzarella

Ingrediente

  • 125 gr de orez
  • frunze de dafin
  • cardamon
  • ceapa
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • cereale simple (optional)
  • mozzarella
  • oua

Mod de preparare

am fiert 125 g orez cu bobul marisor si lipicios(arborio), adaugand la fiert cate putina apa clocotita si o frunza de dafin si un sambure de cardamom. nu puneti multa apa de la inceput si fierbeti doar cat sa se umfle bobul, e mai gustos asa.

Cat orezul se raceste , tocati o jumatate de ceapa si patrunjel verde ,cat va place.

Asezonati cu sare si piper dupa gust, si amestecati cu lingura , pt a impiedica sfaramarea orezului.

Pregatiti ouale ca pt snitel, si o farfuriuta cu pesmet, eu am avut niste cereale simple, si cu mana umeda formati piftelutele, punand si mozzarella inauntru, strangeti bine tavaliti-le de cate 2 ori prin oua batute si pesmet.

Puneti sub un grill infierbantat, intr-o tava captusita doar cu aluminiu, fara ulei.

si tineti cate 3 min pe fiecare parte...sau sa se coaca cum doriti, preferabil doar atat cat sa se rumeneasca frumos si sa se topeasca mozzarella. dak sunt tinute mai mult ...iese afara branzica si efectu nu mai e acelasi.


Alegeti salata preferata si dressingul dorit si serviti...e o bunatate ! si doamnele la dieta se pot bucura seara de o papica consistenta , saraca in calorii.

Pofta buna!

Reteta Chiftelute (piftelute) din orez cu mozzarella propusa de nico-vya

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide