Pentru sosul alb, se prajeste putin faina cu untul, se stinge cu si se amesteca continuu ( cu telul) sa nu faca cocoloase, pana se leaga. Se raceste.
Pentru sosul alb, se prajeste putin faina cu untul, se stinge cu si se amesteca continuu ( cu telul) sa nu faca cocoloase, pana se leaga. Se raceste. I Se da gust cu sare, piper, nucsoara.
Se taie rosiile bucati mici, iar ceapa se taie marunt. Se caleste in doua linguri de ulei, se adauga usturoiul, rosiile, busuiocul taiat marunt si oregano. Se da gust cu sare si piper. Se fierbe la foc iute 10 minute pana se leaga bine sosul.
Se unge cu ulei un vas termorezistent in care se intind doua linguri de sos alb. Pe fiecare clatita se intinde cate o lingura de sos alb peste care se presara telemea de oaie, se impaturesc clatitele in patru ca o batista si se asaza pe rand in vas in asa fel ca sa se acopere un ape alta cate putin. Dupa ce se aranjeaza toate, se acopera cu sosul de rosii peste care se presara bucati mici rupte de mozzarella. Se da la cutorul preincalzit (200°C) pentru 25 – 30 de minute.
Alte aperitive recomandate:
Cornulete
Rulada de spanac
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanat"Nicio ZI fara CIOCOLATA" ! Pentru ca este! :) Astazi iubita mea mica si scumpa a implinit 6 luni! De aceea am...
Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii