Galuste umplute cu mozzarella si ardei

Spala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si zaharul. Adauga putina apa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 1 cartof mediu
  • 600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ardei galben sau verde
  • 1 ardei rosu
  • 4 rosii
  • 2 bile de mozzarella
  • 20 masline negre fara samburi
  • 200 ml ulei de masline

Mod de preparare

Spala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si zaharul. Adauga putina apa calduta (in jur de 200 ml), incat sa obtii un aluat usor de framantat. Framanta-l timp de 5 minute. Acopera-l cu o haina si lasa-l la dospit 1 ora, intr-un loc calduros. Intre timp curata si spala ardeii, prajeste-i, decojeste-i, scoate-i miezul si taie-i cuburi. Opareste rosiile, decojeste-le, scoate samburii si taie-le cubulete. Taie si mozzarella in cuburi. Taie felii subtiri maslinele. Framanta inca odata aluatul, intinde-l de o grosime de 2-3 mm si taie foi rotunde cu o forma cu un diametru de 10 cm. Aseaza in mijlocul fiecareia cateva cuburi de mozzarella, ardei si rosii, sareaza, aseaza o maslina feliata si inchide aluatul. Framanta bine foile, incat sa obtii galuste. Incinge uleiul si prajeste galustele, dupa care scoate-le intr-un vas tapetat cu rola de bucatarie, care va absorbi uleiul in exces. Presara-le cu sare si le poti servi imediat. Nu acoperi galustele prajite in timp ce se prajesc celelalte, deoarece se pot inmuia din cauza aburului. Mai bine pastreaza-le calde in cuptorul cald.
Alte retete recomandate

Tocanita vitel

Tocanita pui cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci