Spala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si zaharul. Adauga putina apa
Spala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si zaharul. Adauga putina apa calduta (in jur de 200 ml), incat sa obtii un aluat usor de framantat. Framanta-l timp de 5 minute. Acopera-l cu o haina si lasa-l la dospit 1 ora, intr-un loc calduros. Intre timp curata si spala ardeii, prajeste-i, decojeste-i, scoate-i miezul si taie-i cuburi. Opareste rosiile, decojeste-le, scoate samburii si taie-le cubulete. Taie si mozzarella in cuburi. Taie felii subtiri maslinele. Framanta inca odata aluatul, intinde-l de o grosime de 2-3 mm si taie foi rotunde cu o forma cu un diametru de 10 cm. Aseaza in mijlocul fiecareia cateva cuburi de mozzarella, ardei si rosii, sareaza, aseaza o maslina feliata si inchide aluatul. Framanta bine foile, incat sa obtii galuste. Incinge uleiul si prajeste galustele, dupa care scoate-le intr-un vas tapetat cu rola de bucatarie, care va absorbi uleiul in exces. Presara-le cu sare si le poti servi imediat. Nu acoperi galustele prajite in timp ce se prajesc celelalte, deoarece se pot inmuia din cauza aburului. Mai bine pastreaza-le calde in cuptorul cald.
Alte retete recomandate
Tocanita vitel
Tocanita pui cu ciuperci

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii