Galuste umplute cu mozzarella si ardei

Spala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si zaharul. Adauga putina apa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 1 cartof mediu
  • 600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ardei galben sau verde
  • 1 ardei rosu
  • 4 rosii
  • 2 bile de mozzarella
  • 20 masline negre fara samburi
  • 200 ml ulei de masline

Mod de preparare

Spala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si zaharul. Adauga putina apa calduta (in jur de 200 ml), incat sa obtii un aluat usor de framantat. Framanta-l timp de 5 minute. Acopera-l cu o haina si lasa-l la dospit 1 ora, intr-un loc calduros. Intre timp curata si spala ardeii, prajeste-i, decojeste-i, scoate-i miezul si taie-i cuburi. Opareste rosiile, decojeste-le, scoate samburii si taie-le cubulete. Taie si mozzarella in cuburi. Taie felii subtiri maslinele. Framanta inca odata aluatul, intinde-l de o grosime de 2-3 mm si taie foi rotunde cu o forma cu un diametru de 10 cm. Aseaza in mijlocul fiecareia cateva cuburi de mozzarella, ardei si rosii, sareaza, aseaza o maslina feliata si inchide aluatul. Framanta bine foile, incat sa obtii galuste. Incinge uleiul si prajeste galustele, dupa care scoate-le intr-un vas tapetat cu rola de bucatarie, care va absorbi uleiul in exces. Presara-le cu sare si le poti servi imediat. Nu acoperi galustele prajite in timp ce se prajesc celelalte, deoarece se pot inmuia din cauza aburului. Mai bine pastreaza-le calde in cuptorul cald.
Alte retete recomandate

Tocanita vitel

Tocanita pui cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Parteneri
Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa
Bucataras.RO

Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa

Am tot zis ca postez si varianta tatareasca a supei Shurpa. O supa revigoranta simplu de gatit si foarte buna . La aceasta...

Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!