Galuste umplute cu mozzarella si ardei

Spala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si zaharul. Adauga putina apa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 1 cartof mediu
  • 600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ardei galben sau verde
  • 1 ardei rosu
  • 4 rosii
  • 2 bile de mozzarella
  • 20 masline negre fara samburi
  • 200 ml ulei de masline

Mod de preparare

Spala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si zaharul. Adauga putina apa calduta (in jur de 200 ml), incat sa obtii un aluat usor de framantat. Framanta-l timp de 5 minute. Acopera-l cu o haina si lasa-l la dospit 1 ora, intr-un loc calduros. Intre timp curata si spala ardeii, prajeste-i, decojeste-i, scoate-i miezul si taie-i cuburi. Opareste rosiile, decojeste-le, scoate samburii si taie-le cubulete. Taie si mozzarella in cuburi. Taie felii subtiri maslinele. Framanta inca odata aluatul, intinde-l de o grosime de 2-3 mm si taie foi rotunde cu o forma cu un diametru de 10 cm. Aseaza in mijlocul fiecareia cateva cuburi de mozzarella, ardei si rosii, sareaza, aseaza o maslina feliata si inchide aluatul. Framanta bine foile, incat sa obtii galuste. Incinge uleiul si prajeste galustele, dupa care scoate-le intr-un vas tapetat cu rola de bucatarie, care va absorbi uleiul in exces. Presara-le cu sare si le poti servi imediat. Nu acoperi galustele prajite in timp ce se prajesc celelalte, deoarece se pot inmuia din cauza aburului. Mai bine pastreaza-le calde in cuptorul cald.
Alte retete recomandate

Tocanita vitel

Tocanita pui cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide