Gougeres sunt de fapt niste gogosele din aluat de ecler dar fara zahar, gogosele care pot fi umplute cu crema de branza si verdeturi. Un aperitiv festiv deosebit.
Punem pe foc laptele cu apa, untul si sarea la foc mare, cand incep sa fiarba, reducem focul si adaugam faina deodata toata. Amestecam bine cu lingura de lemn si mai lasam pe foc amestecand tot timpul cam 2 minute pana vedem ca pe fundul vasului ramane o urma albicioasa.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca complet.
Adaugam ouale unul cate unul, il adaugam pe urmatorul abia dupa ce primul a fost incorporat complet. Cu un pos sau cu doua linguri, formam mici gogosele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut.
Dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute pana devin aurii. Atentie, in primele 15-20 de minute nu se deschide cuptorul sub nici o forma. Dupa 15 minute se reduce focul. Inainte sa oprim focul, este bine sa rupem o gogosica in jumatate pentru a vedea daca sunt uscate in interior, daca aluatul este moale, mai trebuiesc lasate. Dupa ce am oprit focul, cu un scobitor intepam fiecare gougere in parte pentru a ajuta aburul sa iasa si le lasam in cuptor sa se raceasca complet. In felul asta nu riscam sa se dezumfle.
Spargem micile gougeres cu ajutorul posului pe fundul acestora si le umplem cu amestecul de branza si verdeturi. Cand le servim, presaram un praf fin de piper cayene pentru un plus de savoare.
O alta varianta ar fi sa amestecam branza razuita direct in aluat, formam gougeres, le ungem cu ou, presaram pe deasupra un pic de cascaval sau parmezan si le dam la cuptor.
Servim gogoselele umplute cu crema de branza pe platoul de aperitive.
Mai multe retete, pe:http://pasiunilealynei.wordpress.com/
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii