Knedly(galuste) cu branza dulce si carne

Branza se mixeaza bine cu mixerul pana devine fina si cremoasa. Se aduga untul si galbenusurile si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma tare, pan

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Knedly(galuste) cu branza dulce si carne

Ingrediente

  • 500 gr branza dulce
  • 2 oua
  • 100 gr. pesmet
  • 50 gr.faina
  • 50 gr.unt
  • sare
  • Umplutura:
  • 150 gr carne afumata (kaizer afumat)
  • 1 ou
  • 20 gr. unt (optional)
  • 1 lingura pesmet
  • decor: unt
  • cascaval ras

Mod de preparare

Branza se mixeaza bine cu mixerul pana devine fina si cremoasa.

Se aduga untul si galbenusurile si se amesteca bine.

Albusurile se bat spuma tare, pana face tepi si se adauga peste amestecul anterior.

Se amesteca cu grija de jos in sus pana se incorporeaza tot.

Apoi se aduga restul de pesmet, va rezulta un aluat usor lipicios!

carnea se taie cubulete si se prajeste in tigaie, in unt ( eu nu am prajit in unt ca deh, kaizerul e destul de gras) se aduga pesmetul si sarea daca este nevoie!

Se imparte aluatul in bile aprox 16

Se aplatizeaza usor cu mana si se pune jumate de lingurita de umplutura. Se acoera cu aluat rotunjind usor in palma.

Se pune la fiert apa cu sare, cand clocoteste, se aduga galustele la fiert la foc mic. Se fierb aprox 8 min pana se ridica la suprafata.

Dupa 8 min, se scot la scurs.

Se incalzeste untul si se aduga peste galuste apoi se presara cascaval ras.
Se mai pot servi cu sos de ciuperci cu patrunjel si smantana.

Pofta buna!

Reteta Knedly(galuste) cu branza dulce si carne a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza dulce gasiti aici:

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,

Muffins (briose) cu branza si cascaval ,

Rulori cu brinza si praz, si foi brick

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide