Mascaroane maramuresene

Mascaroane maramuresene este o reteta traditionala gustoasa si hranitoare. Pentru a prepara mascaroane maramuresene aveti nevoie de faina, drojdie, apa, branza de vaci si smantana.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 250-300 ml apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 4-5 linguri smantana

Mod de preparare

Mascaroane maramuresene sunt aperitive traditionale gustoase si hranitoare. Pentru a prepara mascaroane maramuresene se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta bine, dupa care se lasa la crescut. Se intinde apoi o foaie groasa, rotunda. Se pune branza amestecata cu sare si smantana la mijloc, se aduna marginile aluatului spre mijloc si se lipesc. Se coace placinta in cuptor, apoi se scoate si se lasa la racit.


Se serveste dupa ce s-a racit, taiata ca un tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori