Merdenele cu branza

Se face o coca potrivita buna de intins subtire si se imparte in 3-4 bilutze egale. Se intinde cat se poate de subtire o biluta si se unge cu margarin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Merdenele cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • faina 400 gr
  • o lingurita sare
  • o lingurita drojdie uscata
  • apa rece
  • margarina si ulei
  • Umplutura:
  • gris fiert cu putina sare si apoi amestecat cu branza rasa

Mod de preparare

Se face o coca potrivita buna de intins subtire si se imparte in 3-4 bilutze egale. Se intinde cat se poate de subtire o biluta si se unge cu margarina topita.

Se impacheteaza, avand grija sa se unga cu margarina de fiecare data. Se continua tot asa cu restul bilutelor. Se baga la frigider aluatul impaturit pentru o ora (cu cat sta la rece mai mult cu atat mai abine). Se scot de la frigider, se intind pe masa unsa cu ulei (atentie!! nu se mai lucreaza cu faina de acum), si apoi se umplu cu compozitia de branza. Se impacheteaza. Se pun in tava unsa cu ulei. Se coc la 220 grade in cuptorul incins bine in prealabil.


Se servesc la desert ori ca gustare.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide