Minitarte sarate

Minitartele sarate sunt aperitive delicioase cu afumaturi, cascaval si legume. Asadar facem aluatul de tarte sarate, il intindem in tavalute si coacem 15 minute.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Minitarte sarate

Ingrediente

  • pentru umplutura:
  • o ceapa
  • ulei de masline
  • 2 linguri bulion
  • niste afumatura
  • kaiser
  • cap de piept de porc.. ce mai aveti prin frigider
  • cas de vaca sau cascaval (eu am folosit de amandoua)
  • o portie de aluat de tarta

Mod de preparare

Minitartele sarate sunt aperitive delicioase cu afumaturi, cascaval si legume. Asadar facem aluatul de tarte sarate, il intindem in tavalute (eu am folosit din acelea ondulate , pentru savarine) si coacem 15 minute.

Separat calim ceapa in ulei de masline, adaugam kaiserul (taiat in bucatele potrivite) si lasam pe foc mic cam 10 minute. Adaugam apoi 2 linguri bulion si o cescuta de apa si lasam pe foc mic, pana scade. Punem aceasta compozitie din carne peste mini-tartele coapte si dam la cuptor pentru inca 10 minute. Apoi scoatem din cuptor... radem cas deasupra sau cascaval) si mai dam la cuptor pentru maxim 5 minute.

(Off the record: Am folosit pentru o tura de minitarte (10 bucati) cas de vaci, iar pentru cealalta tura cascaval ras. Noua ni s-au parut mult mai bune cele cu cas de vaci.)


Minitartele sarate se consuma calde, reci... dupa preferinte...

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc