Mozzarella impachetata

Indepartam coaja painii (eu am facut din 6 felii de paine proaspat facuta (a mers oarecum mai greu). Cu o lingurita curatam rosiile de seminte si suc

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Mozzarella impachetata

Ingrediente

  • 8 felii mari de paine(pentru sandwich)
  • 250 g mozzarella
  • 2 rosii
  • 3 rosii uscate
  • in ulei
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • pesmet
  • faina
  • ulei de arahide pentru prajit

Mod de preparare

Indepartam coaja painii (eu am facut din 6 felii de paine proaspat facuta (a mers oarecum mai greu).

Cu o lingurita curatam rosiile de seminte si sucul/lichid in care stau semintele, si le taiem cubulete.

Tocam marunt si rosiile uscate.

Feliem mozzarella si le uscam tamponandu-le cu prosoape din hartie

(daca este cazul, la mine n-a fost nevoie).

Pe 3 dintre feliile de paine, am pus cate 1 lg rosii si 1 lgt de rosii uscate, 1-2 felii de mozzarella si apoi inca o lgt rosii.

Am acoperit cu alta felie de paine (fiecare din cele 3), am sigilat capetele trecandu-le prin faina, apoi prin apa si apoi iarasi prin faina (e interesant de testat si la cordon bleu, daca este la fel de eficient ).Facem operatiunea asta ca sa nu se desprinda la copt si sa curga umplutura.

Apoi trecem fiecare "pachetel” prin lapte (eu am sarit faza asta, ca painea era foarte proaspata si s-ar fi inmuiat prea tare), apoi prin ou si la urma prin pesmet.

Am prajit in ulei de arahide.
Pofta buna!

Reteta Mozzarella impachetata a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide