Pinguini din masline cu crema de branza este o modalitate ingenioasa de a prezenta aceste minunate aperitive cu crema de branza.
Maslinele din care vom prepara pinguinii le impartim in doua. O parte le vom folosi pentru trunchiul pinguinilor, cealalta parte pentru cap. Este bine ca maslinele mai mici sa le folosim pentru cap.
Decupam cu cutitul o felie de maxim un sfert din maslinele pentru trunchi, fara a scoate samburele. Cu ajutorul cutitului sau a linguritei, umplem spatiul gol al maslinei cu crema de branza, care reprezinta burtica pinguinului, asa cum se vede in imagini.
Curatam morcovul si il taiem rondele. Din aceste rondele vom face picioarele si ciocul pinguinilor. Din fiecare rondea taiem cu cutitul un triunghi de aproximativ 1/8 din rondea, din centrul rondelei catre margini, ca feliile de pizza. Triunghiul decupat va fi ciocul pinguinilor. Restul rondelei vor fi piciorusele.
Luam maslinele pentru capul pinguinilor si le crestam putin, suficient pentru a introduce in crestatura triunghiurile pentru cioc. Eventual putem taia putin maslinele cap in partea care reprezinta gatul, pentru a se fixa mai bine de trunchi.
Introducem scobitoarea in maslina cap prin locul reprezentat de ceafa, pe langa sambure, de sus in jos. Apoi se introduce pe scobitoare si trunchiul pinguinilor, apoi scobitoarea se infige in rondeaua pentru picioruse.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Pinguinii din masline cu crema de branza se folosesc pentru decorarea diverselor platouri cu aperitive reci.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Cum am facut eu: am pus la calit ceapa taiata marunt+un pic de sare; dupa cateva minute am pus si boiaua. Am pus carnea,...
Varza dulce cu puiReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii