Pinguini din masline cu crema de branza este o modalitate ingenioasa de a prezenta aceste minunate aperitive cu crema de branza.
Maslinele din care vom prepara pinguinii le impartim in doua. O parte le vom folosi pentru trunchiul pinguinilor, cealalta parte pentru cap. Este bine ca maslinele mai mici sa le folosim pentru cap.
Decupam cu cutitul o felie de maxim un sfert din maslinele pentru trunchi, fara a scoate samburele. Cu ajutorul cutitului sau a linguritei, umplem spatiul gol al maslinei cu crema de branza, care reprezinta burtica pinguinului, asa cum se vede in imagini.
Curatam morcovul si il taiem rondele. Din aceste rondele vom face picioarele si ciocul pinguinilor. Din fiecare rondea taiem cu cutitul un triunghi de aproximativ 1/8 din rondea, din centrul rondelei catre margini, ca feliile de pizza. Triunghiul decupat va fi ciocul pinguinilor. Restul rondelei vor fi piciorusele.
Luam maslinele pentru capul pinguinilor si le crestam putin, suficient pentru a introduce in crestatura triunghiurile pentru cioc. Eventual putem taia putin maslinele cap in partea care reprezinta gatul, pentru a se fixa mai bine de trunchi.
Introducem scobitoarea in maslina cap prin locul reprezentat de ceafa, pe langa sambure, de sus in jos. Apoi se introduce pe scobitoare si trunchiul pinguinilor, apoi scobitoarea se infige in rondeaua pentru picioruse.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Pinguinii din masline cu crema de branza se folosesc pentru decorarea diverselor platouri cu aperitive reci.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaCred că voiam să prepar acest lichior de pe vremea când eram fascinată de Florin Piersic în rolul lui...
Lichior de anasonIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii