Pinguini din masline cu crema de branza este o modalitate ingenioasa de a prezenta aceste minunate aperitive cu crema de branza.
Maslinele din care vom prepara pinguinii le impartim in doua. O parte le vom folosi pentru trunchiul pinguinilor, cealalta parte pentru cap. Este bine ca maslinele mai mici sa le folosim pentru cap.
Decupam cu cutitul o felie de maxim un sfert din maslinele pentru trunchi, fara a scoate samburele. Cu ajutorul cutitului sau a linguritei, umplem spatiul gol al maslinei cu crema de branza, care reprezinta burtica pinguinului, asa cum se vede in imagini.
Curatam morcovul si il taiem rondele. Din aceste rondele vom face picioarele si ciocul pinguinilor. Din fiecare rondea taiem cu cutitul un triunghi de aproximativ 1/8 din rondea, din centrul rondelei catre margini, ca feliile de pizza. Triunghiul decupat va fi ciocul pinguinilor. Restul rondelei vor fi piciorusele.
Luam maslinele pentru capul pinguinilor si le crestam putin, suficient pentru a introduce in crestatura triunghiurile pentru cioc. Eventual putem taia putin maslinele cap in partea care reprezinta gatul, pentru a se fixa mai bine de trunchi.
Introducem scobitoarea in maslina cap prin locul reprezentat de ceafa, pe langa sambure, de sus in jos. Apoi se introduce pe scobitoare si trunchiul pinguinilor, apoi scobitoarea se infige in rondeaua pentru picioruse.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Pinguinii din masline cu crema de branza se folosesc pentru decorarea diverselor platouri cu aperitive reci.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelIar am venit cu un desert cu fructe de padure, de data aceasta o rulada buna si aratoasa as zice eu. E usor de facut si e...
Rulada cu fructe de padureOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii