Preincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte. Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de placinta . Se
Preincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte.
Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de placinta .
Se intind doua treimi din aluat pe o suprafata presarata cu faina pana devine suficient de mare incat sa acopere toata forma si sa depaseasca marginile.
Asezam un strat de cartfofi peste aluat si se presara cu cateva bucati de branza, felii de ceapa si ceapa verde.
Asezonam cu sare, piper si boia. Mai asezam un strat de cartofi, continuam cu stratul de ceapa si branza apoi turnam jumate din cu branza .
Se repeta operatiunea cu inca doua straturi de cartofi, se apasa usor apoi se toarna deasupra restul de de smantana .
Intindem restul de aluat. Ungem marginile aluatului cu ou apoi asezam aluatul peste cartofi.
Se strang marginile si se taie excesul cu un cutit.. Se unesc, se ung marginile aluatului si se ung iar cu ou.
Se aseaza placinta pe o tava si se da la cuptor 30 minute.
Se serveste direct din forma
Alte placinte
Tarta cu mere
Placinta cu branza
Placinta cu mere
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii