Preincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte. Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de placinta . Se
Preincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte.
Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de placinta .
Se intind doua treimi din aluat pe o suprafata presarata cu faina pana devine suficient de mare incat sa acopere toata forma si sa depaseasca marginile.
Asezam un strat de cartfofi peste aluat si se presara cu cateva bucati de branza, felii de ceapa si ceapa verde.
Asezonam cu sare, piper si boia. Mai asezam un strat de cartofi, continuam cu stratul de ceapa si branza apoi turnam jumate din cu branza .
Se repeta operatiunea cu inca doua straturi de cartofi, se apasa usor apoi se toarna deasupra restul de de smantana .
Intindem restul de aluat. Ungem marginile aluatului cu ou apoi asezam aluatul peste cartofi.
Se strang marginile si se taie excesul cu un cutit.. Se unesc, se ung marginile aluatului si se ung iar cu ou.
Se aseaza placinta pe o tava si se da la cuptor 30 minute.
Se serveste direct din forma
Alte placinte
Tarta cu mere
Placinta cu branza
Placinta cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii