Placinta cipriota cu branza

Placinta cipriota cu branza este absolut delicioasa si merita sa o incercati. Este o reteta de placinta cu branza pe care o puteti pregati ca si aperitiv sau gustare.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Placinta cipriota cu branza

Ingrediente

  • 100 gr.cascaval
  • 100 gr. telemea (am pus feta in loc deci 200 gr.feta)
  • 100 gr. feta
  • 100. gr svaiter
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingurita busuioc
  • 200 gr. faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 3 linguri susan
  • sare
  • ulei pt uns tava
  • si gris pt tapetat tava.

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de galbenusuri...

2. Albusurile se bat cu putina sare pana se intepeneste pe tel...

3. Branzeturile se dau pe razatoare...

4. Apoi galbenusurile se freaca bine cu mixerul adaugand putin cate putin din ulei...

5. Se aduga in ploaie faina amestecata cu drojdia, apoi laptele cald...

6. Se amesteca vartos

7. Se adauga branzeturile si busoiocul...

8. Apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de sus in jos pana se inglobeaza...

9. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu gris...

10. Se presara deasupra susanul si se da la cuptor..

11. Se coace pt 45-50 min la foc mijlociu pana se aureste deasupra... Pofta buna!

Reteta de placinta cipriota cu branza a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro


Serviti placinta cu branza dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori