O reteta de placinta cu de toate.
Aluat:
Intr-un bol adaugam faina cernuta, sare, zaharul, drojdia si amestecam. Facem gaura in mijloc adaugam smantana, uleiul si laptele, framantam un aluat omogen si elastic (daca este nevoie adaugam lapte sau faina).
Acoperim si lasam la dosit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Curatam cartofi fierti si ii maruntim cu furculita, adaugam o ceapa tocata, sare si piper dupa gust si amestecam.
In alt bol adaugam branza data prin razatoare, ceapa tocata, ardeiul tocat si leurda tocata.
Intindem aluatul pe masa infainata, ungem cu ulei adaugam cartofi in mijloc, deasupra branza si o infasuram.
Adaugam placinta in tava unsa cu ulei, ungem placinta cu oul batut, deasupra presaram semintele si dam la cuptor pana se rumeste frumos.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii